top of page
  • Foto van schrijverBehomed

5 x stylingtips voor de optimale slaapkamer

Misschien de ruimte waar men het laatste aan denkt, maar de slaapkamer is net de belangrijkste ruimte in huis. Een rustgevende slaapkamer zorgt voor ontspanning, diepere slaap en meer productiviteit. Het hoeft geen saaie ruimte te zijn, volg deze 5 tips en richt je eigen rustgevende slaapkamer in.

1 Kleurkeuze


Het is belangrijk goed na te denken over de kleuren, want dit bepaalt de sfeer binnen de ruimte. Natuurlijke en zachte tinten zijn de meest aangename voor een ontspannen sfeer. Maar houd bij het kiezen rekening met jouw eigen stijl en voorkeuren.


Heb je het liever wat levendiger, ga dan voor opgewekte kleuren zoals geel, oker, groen. Let wel op dat het niet schreeuwerig wordt, een slaapkamer heeft nog steeds als functie "ontspannen". Door een toon op toon combinatie kan je dit voorkomen.


Is de ruimte eerder klein en wens je deze optisch groter te maken, ga dan voor pastel - & wittinten. Heb je een grote ruimte en wens je deze eerder "gezelliger" te maken, verkies dan donkere aarde tinten bv bruin / aubergine ...


2 Opbergen


Denk hier "less is more", een kamer is niet rustgevend als er overal rommel ligt. Dit geldt ook voor een open kast of kledingrek. Voorzie een aparte ruimte als je houdt van open dressings of ga creatief aan de slag en zorg er voor dat het bed niet gericht is naar de open kast. Geen optie voor een dressing, verkies dan liever een mooie kast. Een wasmand is ook iets die niet thuishoort in een slaapkamer, want dit doet men denken aan "werken".


3 Beddengoed


Voor mij één van de belangrijkste tips!


Een natuurlijke kwalitatieve stof voelt aangenamer

aan op de huid en zorgt voor een betere


lichaamstemperatuur en draagt bij aan de persoonlijke hygiëne. Linnen en katoen zijn de ideale stof als beddengoed.


Ga voor neutrale prints of effen kleuren om de rust te behouden.


Foto: linnen dekbedovertrek H&M Home


4 Verlichting


Zoals in elk interieurontwerp, is verlichting een belangrijke schakel voor het creëeren van de optimale sfeer. In de slaapkamer horen geen felle spots thuis, maar eerder 1 mooie basis hanglamp en verschillende indirecte verlichting. Spring creatief om met de indirecte verlichting, kies voor leuke wandlampjes of toffe lampjes op de nachtkasten. Zorg er voor dat de lampen te bedienen zijn vanuit bed en verkies warm licht boven wit licht.


5 Gordijnen


Gordijnen spelen een belangrijke rol in de aankleding voor een meer "romantische" sfeer. Speel met soorten stof . Verkies een transparant gordijn voor de privacy en overdag zorgt dit voor een gezellige sfeer met het licht die binnenkomt. Ga voor een verduisterend gordijn voor de goede nachtrust.


 

Moeite met het aankleden van de ideale slaapkamer, laat dit nu net onze specialiteit zijn. Met Behomed streven wij naar de ideale slaapkamer voor iedereen.


Wens je een hotelgevoel thuis, contacteer ons dan voor een vrijblijvende offerte en een leuk gesprek!

https://www.behomed-interieurs.com/contact

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Studio (5).png
bottom of page