Zoeken
  • Behomed

7 Tips voor een Scandinavisch interieur

De Scandinavische stijl is al enige tijd in opmars, maar hoe verkrijg je nu zo'n interieur die rust uitstraalt, maar waar er toch in geleefd wordt.

Lees dan de volgende 7 tips en durf te veranderen !


#pinterest

De kernwoorden van de Scandinavische stijl

- Eenvoud

- Natuurlijke materialen

- Pastelkleuren

- Veel lichtinval

- soberheid

- fris


Tip 1

Natuurlijke materialen

Zoals je wel al weet komt de Scandinavische stijl voort uit de landen, Zweden Noorwegen Denemarken … waar hout rijkelijk aanwezig is. Het is dan ook zeer logisch dat hout één van de meest gebruikte materialen is binnen deze stijl.

Verwerk het in balken aan het plafond, tafels, stoelen, decoratie … Vul dit alles aan met warme materialen zoals dons, wol … en je krijgt meteen een gezellige sfeer.


Tip 2

Zachte kleuren

Ga als basis voor een wit interieur met een houten vloer of grijze gietvloer. Vul dit alles aan met pastelkleuren voor een frisse toets. Je kan zeker ook één fel kleur kiezen om de toon te zetten, maar overdrijf hier zeker niet mee, pastelkleuren overheersen nog steeds deze stijl.Tip 3

Geometrische vormen

Durf! De geometrische vormen en patronen zijn een groot kenmerk van Scandinavische stijl, maar het is misschien meer voor de durvers. Je kan deze toepassen in je decoratie/accessoires, maar zeker en vast ook in het behang, een leuk tapijt … Het voordeel is, als je regelmatig een ander effect wenst in het interieur, kan je de kussen afwisselen met andere patronen/prints. Zo heb je instant een andere look en sfeer. Wil je het sober houden, ga dan voor een grote #blackandwhite poster.


Tip 4

Minimaliseer de accessoires

Scandinavische stijl staat voor eenvoud en minimalistisch, overdrijf zeker niet met een overvloed aan accessoires. Het is een kunst om de juiste verhouding te vinden tussen de meubels en decoratie.

Als voorbeeld, kies je voor een grote hoekzetel, ga dan voor kleinere bijzettafels en vul deze aan met leuke kussen met geometrische patronen.

Posters, leuke posters zijn een #MUSTHAVE in deze stijl. Ga voor een zwart-witte poster met één simpele tekst en done. Besluit, less is more!Tip 5

Planten

Een leuke plant is onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Zet ze in een leuke mand en je creëert meteen een warme gezellige sfeer. Ze geven niet alleen warmte, maar ook een frisse touch aan je interieur. Wil je het wat leuker, kies dan voor een #pegboard (vermeld in voorgaande blog) met een hangplantje, kaarsjes en een kadertje en de muur is scandi-proof.


Tip 6

Lichtinval

Doordat de muren wit zijn, de materialen licht van kleur, trek je zeker al veel licht naar binnen en oogt de ruimte al frisser en groter. Let er zeker op dat je niet kiest voor zware gordijnen in velvet of een groot meubelstuk plaatst voor het venster. Ga voor een voile stof of linnen, die het licht mooi filtert en zorgt voor luchtigheid in het interieur.

Heb je niet veel lichtinval en wil je toch het ruimtelijk gevoel ervaren, volg dan mijn #tuesdaytip en plaats een mooie ronde spiegel. Deze zorgt voor weerkaatsing van het licht en creëert ruimtelijkheid.


Tip 7

Meubels

Ga voor een stoffen zetel in een licht grijze kleur of voor de durvers een pastelkleur. Kies geen te robuuste meubels, maar eerder kleinere stukken. Denk zoals bij de accessoires, minimalistisch. Verkies strakke lijnen boven slordigheid. Opbergruimte is een must, maar overdrijf niet in het aantal kasten, hou ik sowieso al niet erg van, kies eerder voor 1 mooie kast in een natuurhout of glanzend wit.


Ben je helemaal overtuigd van deze stijl, begin dan nu met decoreren of laat #behomed je bijstaan bij het kiezen en stylen!


Beso Naomy

8 keer bekeken

Speienstraat 17,

8020 Oostkamp - België

+32 494 44 68 17

©2023 BeHomed

Terms & Conditions

Delivery