top of page
  • Foto van schrijverBehomed

Flagship candles by Behomed

De gezellige geurkaarsen liggen overal voor het rapen en om de week start er wel iemand met een geurkaarsen collectie. Laat mij 2 feiten op een rijtje zetten waarom de geurkaarsen van Behomed goed zijn voor het milieu EN voor jouw gezondheid.

En ontdek hoe je een kaars onderhoud, it is more than burning the candle.


1 Gezondheid : Paraffine VS Soja

Al onze geurkaarsen worden gemaakt uit sojawax met het label "vegan, sustainbly sourced". Er komt geen paraffine te pas bij het maken van onze kaarsen. Het is bewezen dat paraffine een negatieve werking heeft op onze gezondheid of nog beter gezegd, het wordt gelinkt aan een grotere kans op kanker. Paraffine is gemaakt met afvalstoffen en bevat benzine en andere schadelijke producten. Voila, hier heb je de eerste en wel degelijk de grootste reden waarom je zou kiezen voor een 100% soja wax kaars.


2 Milieu

Soja wax is een volledig biologisch afbreekbaar materiaal en non toxic. Kaarsen gemaakt van soja wax branden zelf tot 30 à 40% langer als paraffine kaarsen. Je hoeft veel minder snel een nieuwe kaars kopen + soja wax kaarsen zorgen voor 90% minder roetvorming.


Een kaars heeft onderhoud nodig, ja je leest het goed. Als je wenst dat de kaars nog langer meegaat dan voorzien, pas dan zeker volgende tips toe en geniet 50% langer van jouw aankoop.


Lang genoeg laten branden en toch tijdig uitblazen.

Als je de kaars laat branden, wacht tot de bovenste laag volledig gesmolten is. Blaas hem zeker niet vroeger uit, want zo vermijd je het "kuiltje" waardoor de kaars niet meer gelijk opbrandt. Bovendien zal de lont steeds dieper geraken, waardoor het moeilijker wordt om deze aan te steken. Laat zeker de kaars niet te lang branden, 4u is voldoende voor een geurkaars. Zo vermijd je dat de geur sneller opbrandt als de wax en de lont blijft mooi vast te zitten als de onderste wax nog in vaste materie is.


Lont en roetvorming

Knip de lont ALTIJD af vooraleer je deze opnieuw aansteekt, een goeie centimeter is voldoende om opnieuw te laten branden. Wanneer je deze niet afknipt, zorg je er voor dat er roet zich ophoopt op de lont, zo creëer je zwarte rook als je de lont uitblaast (schadelijk).


De juiste plek

Je kan een geurkaars in principe overal plaatsen, maar let er op dat er geen tocht is in de ruimte. Dit is zowel voor veiligheidsredenen, maar ook voor het gelijk opbranden van de kaars. Zorg er ook steeds voor dat de kaars op een hittebestendige ondergrond geplaatst wordt, denk aan een leuk schaaltje keramiek.


Shopping tips


Geen overweldigende parfumgeuren, maar wel subtiele elegante zomergeuren. Die rust en relaxatie brengen in jouw interieur. Onze flagship collectie zijn producten die in elke ruimte thuishoren!


ONTDEK ONZE COLLECTIE & NAOMY HAAR FAVORIETEN6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Studio (5).png
bottom of page