top of page
  • Foto van schrijverBehomed

" The key " voor een neutraal interieur

Texture texture and texture your best friend - voor een harmonieus neutraal interieur


Neutrale tinten brengen rust in huis en is de ideale oplossing om statement meubels/kunst te laten uitblinken. Maar opgelet, dit is niet zo evident als het lijkt. Neutrale interieurs kunnen snel saai zijn en worden eentonig.


Lees hieronder onze tips en krijg dat pinterest-waardig, neutraal interieur.


Tip #1 - Texture


Om het ontwerp interessant te houden is textuur THE KEY om het te laten slagen.

Denk bij deze tip MORE is MORE !


Texturen in een one colour huis creëert diepte en beweging. Dit maakt het interessant voor het oog en verveelt niet met 1 blik. Deze tip kan toegepast worden op zoveel manieren, denk aan linnen, wol, houtmaterialen ... En vergeet de muren niet, ga voor een textuur op de muur zoals behang of calco finish.


Mijn favoriet om textuur toe te voegen is HOUT

Ga voor verschillende houtsoorten, maar blijf altijd binnen 1 zelfde tint. Dit zorgt voor een mooie harmonie en zo vermijd je chaos.Tip #2 - Warm of koud


Beslis welke neutrale toon het beste bij jou past.

Ga je voor warme tinten - beige of verkies je liever de koude tinten - grijs?


Eenmaal je hier beslist hebt, kan je verder met het stylen en voeg je decor items toe. Het is absoluut niet uitgesloten om zowel koele kleuren als warme te mixen, maar dit vergt net iets meer oog voor detail. Laat je interieur slagen door te werken met verschillende tonen binnen 1 bepaalde kleur.


Ga je bijvoorbeeld voor wit, ga voor een basis aan puur wit en vul de sofa aan met een mix aan wit tintent. Zo creëer je diepte en warmte.


"Styles come and go. Good design is a language, not a style" – Massimo Vignelli

Tip #3 - Metalen


Meest vergeten tip, maar de underdog om een neutraal palet te laten slagen.

Met metalen zit het in de details, mensen denken bij neutrale interieurs aan kussens of plaids, misschien wel wat hout, maar metalen maken het verschil.


Denk aan een lamp in brass in een off white interieur, voeg nog een kandelaar toe en je hebt meteen een warmer interieur. Het verandert meteen een sfeer in het interieur, dus " less is more ", denk goed na waar je dit implementeert in het interieur.

Tip: een leuk kader op de plank does the trick.


Aan de slag!


Altijd al gedroomd van een neutraal interieur, maar vond je het moeilijk om die saaiheid los te laten, dan hoop ik dat deze 3 tips je goed op weg geholpen hebben. Aarzel niet om ons jullie projecten te showen!

13 weergaven0 opmerkingen
Studio (5).png
bottom of page