Zoeken
  • Behomed

Weg met de Kerststress, Ho Ho Ho

Feestperiode, de periode die bij vele stress teweeg brengt & waar 'perfectie' centraal staat. Maar zou dit niet net de periode moeten zijn waar 'genieten' centraal staat, ik hoop met deze tips dat de tafeldekking even wauw & gezellig zal zijn maar met minder stress.

Tafel dekken doen we elke dag, maar tijdens verjaardagen, Pasen of de Kerstperiode halen we onze echte kunnen naar boven om mooie herinneringen vast te leggen. Als interieurstyliste ben ik grote fan van de DIY decoratie, dit maakt de tafel net iets unieker & heeft meer voldoening van het afgeleverde werk. Hieronder zal ik enkele tips geven die de basis vormen van een gezellige tafel & zie je mijn idee van een simpele #Scandinavische tafel.Tip 1

Welkomstkaartje

Als je op voorhand een mooi kaartje maakt met een leuke tekst en de naam van de persoon dan is dit al een goede start, een warm welkom op je bord dus! Leg dit boven op de stapel borden met een touwtje rond de servetten en de mensen voelen zich meteen aangetrokken om plaats te nemen. Wil je het anders indelen, kies dan voor een leuke houder zoals vb. een boomstronkje. Leuke & unieke printables vind je op Pinterest.Tip 2

Kaarsen

Grote, kleine, theelichtjes ... ze zijn niet weg te denken van een sfeervolle tafel. Zo hoef je ten eerste geen ongewenst licht aan te steken, maar creëer je net dat ietsje meer warmte & gezelligheid. Ze bestaan in alle vormen en formaten & bijhorend zijn natuurlijk de kandelaars. Bepaal eerst het thema dat je wilt creëren en ga dan opzoek naar leuke kandelaars of waxinehouders.

Vb. bij een klassieke tafeldekking zijn de zilveren kandelaars een must, wil je eerder een landelijke tafel kies dan voor boomstronken waar je mooie witte kaarsen opzet of zoals op mijn foto gedecoreerde vaasjes voor een Scandinavische tafel.
Tip 3

Servetten

Hoe leuk de quotes of de printjes ook zijn op papieren servetten, de feestperiode verdient toch stoffen servetten. Het is niet alleen goed voor het milieu, ze geven ook net dat tikkeltje meer 'luxe' aan je tafel. Ga voor een basic kleur & mooie linnen stof, en ze gaan jaren mee. Je kan er zo veel meer mee doen dan met papieren servetten. Leg er een mooie knoop in, koop mooie servetringen, bind er een touwtje rond met een kerstbal ... eindeloze ideeën.


Tip 4

Etiquette of niet

Symmetrie of assymetrie, dit is een persoonlijke keuze vind ik zelf. Symmetrie is meer het klassieke verhaal van hoe de glazen geplaatst worden & het bestek. Bij assymetrie gaan we net het tafelkleed iets nonchalanter op tafel leggen en maakt het 'aflijnen' van het bestek & de glazen niet zo veel verschil. Persoonlijk kies ik liever voor symmetrie omdat dit iets overzichtelijker is, maar vb. bij een landelijke of bohemian tafel maakt deze symmetrie niet zo heel veel uit, het robuuste en nonchalante kan net mooi zijn, maar wees voorzichtig, ga dan volledig op in dit thema!Zo, dit waren zowat basics dat iedere tafeldekking moet bevatten, de decoratie hangt af van welke sfeer je wilt creëren en welk thema je doortrekt.


- Ga bij een landelijke stijl zoals eerder vermeld voor hout, robuuste materialen, touw, witte stompkaarsen & linnen servetten

- Klassieke tafel, mooie zilveren/gouden kandelaars, alles goed afgemeten, kristal, luxe stofjes zoals velvet, mooie centerpiece zoals een boeket

- Classy Chic, kies een zwart bestek, zwarte borden, mooie strakke wijnglazen, zwarte kaarsen en werk af met een zilveren toetsZoals meerdere malen al gezegd, durf & doe! En geef alles een persoonlijke touch.

Mocht dit alles je toch niet zo goed afgaan, wij bieden tot na de feestperiode 'tablesetting & kerststyling' aan, volg ons zeker op instagram voor verdere info.


Beso Naomy

8 keer bekeken

Speienstraat 17,

8020 Oostkamp - België

+32 494 44 68 17

©2023 BeHomed

Terms & Conditions

Delivery